Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Το «We are UOA» αντιπροσωπεύει μια συλλογική ταυτότητα που υπερβαίνει τους ατομικούς ρόλους και τις σχέσεις εντός της κοινότητας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΕΑ), το οποίο ιδρύθηκε στη ζέση του Ελληνικού Πολέμου της Ανεξαρτησίας, βρίσκεται στην κορυφή της πνευματικής αναζήτησης και της κοινωνικής προόδου από την ίδρυσή του το 1837.

Το όνομα «We are UOA» υποδηλώνει την περιεκτική φύση του την κοινότητά μας, που περιλαμβάνει φοιτητές, καθηγητές, αποφοίτους και υποστηρικτές που μοιράζονται μια κοινή αφοσίωση στην ακαδημαϊκή αριστεία, την καινοτομία και τον πολιτιστικό εμπλουτισμό.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ

Με την υιοθέτηση αυτής της συλλογικής ταυτότητας, επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για ενότητα, συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη, αναγνωρίζοντας ότι η δύναμή μας βρίσκεται στον κοινό μας σκοπό και την κοινή συνεισφορά στην πρόοδο της γνώσης και της κοινωνίας.

Ως «We are UOA», στεκόμαστε μαζί ως πηγή έμπνευσης και προόδου, διαμορφώνοντας ένα λαμπρότερο μέλλον για την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Με τις ρίζες της σε μια κληρονομιά ακαδημαϊκής αριστείας, η αποστολή της κοινότητας του UOA είναι να χρησιμεύσει ως φάρος γνώσης, καινοτομίας και πολιτιστικού εμπλουτισμού για την Ελλάδα και τον ευρύτερο κόσμο.

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ

Το “We Are UOA” ενσωματώνει ένα σύνολο θεμελιωδών αξιών που αποτελούν τα θεμέλια του UoA καθώς και της κοινότητάς μας. Στο επίκεντρό της βρίσκεται η συμπερίληψη, όπου άτομα, από διαφορετικά υπόβαθρα, πολιτισμούς και προοπτικές βρίσκουν ενότητα στην επιδίωξη της γνώσης.

Η ακεραιότητα, η αριστεία και η καινοτομία είναι οι κατευθυντήριες αρχές που κατευθύνουν τις προσπάθειές μας, διασφαλίζοντας ότι κάθε μέλος
της κοινότητάς μας υποστηρίζει τα υψηλότερα πρότυπα ακαδημαϊκής και ηθικής συμπεριφοράς.

Προάγοντας μια κουλτούρα συνεργασίας και αμοιβαίου σεβασμού, το “We Are UOA”, καλλιεργεί ένα περιβάλλον όπου η δημιουργικότητα ευδοκιμεί, οι ιδέες ανθίζουν και η μετασχηματιστική αλλαγή καθίσταται δυνατή.

ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΣ ΣΑΣ ΟΛΟΥΣ
Η ΔΕΥΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Το “We Are UOA” είναι κάτι περισσότερο από μια οργάνωση. Είναι μια ζωντανή κοινότητα που αγκαλιάζει όλους όσους αισθάνονται σύνδεση με το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είτε είστε φοιτητής, μέλος ΔΕΠ, απόφοιτος ή υποστηρικτής, σας αγκαλιάζουμε θερμά όλους όσους θέλουν να είναι μέρος του ταξιδιού μας.

Δημιουργώντας την αίσθηση του ανήκειν και της συμμετοχής, δίνουμε τη δυνατότητα στα άτομα να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους, ενώ παράλληλα συνεισφέρουν ουσιαστικά στην κοινωνία.

Ως μέλος της κοινότητας του UOA, αποκτά κανείς πρόσβαση σε πληθώρα ευκαιριών προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, παράλληλα με την ευκαιρία να έχει απτό αντίκτυπο στην ελληνική κοινότητα, την ευρωπαϊκή κοινωνία και το παγκόσμιο επιστημονικό οικοσύστημα.